ברונכיואקסטזיס-ייתכן שתתפתח תוך שנה ?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

18/04/2021 | 09:33 | מאת: מיכל

שלום ד״ר רוזנגרטן, האם ברונכיואקסטזיס יכולה להתפתח תוך שנה אחת בלבד שבמהלכה יש שיעול וליחה ירוקה ללא טיפול ? לאחותי מספר מחלות רקע כולל אסטמה. במהלך השנה האחרונה שיעול רב וליחה ירוקה שלא טופלה בגלל הקורונה. האם ייתכן שברונכיואקסטזיס תתפתח תוך שנה אחת של ליחה ושיעול ממושכים ללא טיפול או שמא מדובר בתהליך ארוך שהתחיל זמן רב קודם לכן? מחכים לצילום CT לאבחנה סופית.

שלום, זה מהיר יחסית אבל אפשרי. תלוי מצד אחד בחומרת הדלקת במהלך השנה ומצד שני בחומרת הברונכיאקטזיות.

מנהל פורום מחלות ריאה