צילום ריאות מחלת nsip

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/04/2021 | 10:50 | מאת: דליה שרון

לאחר התקף שיעול חזק נוצר כאב בצלעות בצד ימין . בצילום לא ראו שבר. האם יש לשלול שבר? בצילום הריאות נאמר לי כי יש לי סרעפת בעמדה גבוהה . דבר שלא היה בצילום הקודם. מה זה אומר ? תודה על התייחסותך

08/04/2021 | 21:46 | מאת: יאלוש

היי דליה אני גם סובלת מ NSIP

שלום, כאב לא חייב להיות בעקבות שבר. יכול להיות שיש התכווצות שריר, דלקת בגיד או אפילו סדק בצלע. לא תמיד רואים זאצ בצילום. לעיתים יש צורך בצילום מכוון או בצילום חוזר. לצערנו גם בשבר בצלע בדרך כלל אין טיפול ספיציפי כי לא שמים גבס וכו אלא טיפול נגד כאבים וזמן עד שהשבר מתאחה.

09/04/2021 | 08:29 | מאת: דליה

חן חן על תשובתך. תוכל לומר לי מה זה סרעפת מוגבהת. תודה

מנהל פורום מחלות ריאה