עירוי ברזל עם אסתמה קשה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/04/2021 | 16:53 | מאת: שירי

שלום, אני עם אסתמה קשה מאוזנת, אלרגיה לאבק ואורטיקריה שהפכה לקשה בחודשיים האחרונים ומנעה ממני לקבל עירוי ברזל פרינג'קט (המוגלובין 9) כי חשבו שיחשבו שאני אלרגית לעירוי ולא ידעו האם זאת סתם האורטיקריה שיש לי כל יום או אלרגיה. אז הפנו אותי לעירוי וונופר הישן, שעשיתי לפני 5 שנים ואז לא הייתי אלרגית אליו והכל היה בסדר... רק שהפעם קיבלתי תופעת לוואי נדירה של חום גבוה וצמרמורות למשך חצי יום. כל רופא אומר לי משהו אחר והם לא באמת יודעים מה לעשות. במידה ואחליט לקחת סיכון וללכת לעירוי פרינג'קט שזה העירוי החדש שבו מקבלים כמות גדולה של ברזל לעומת הוונופר לנחשב גם עם יותר תופעות לוואי... אשאר להשגחה ויראו שיש לי אורטיקירה מה שרוב הסיכויים היה מופיע גם ככה כי זה רוב היום אצלי. האם כל עוד לא יהיה התקף אסתמה או קושי בנשימה אז למעשה הכל בסדר ואני יכולה להיות רגועה אם חלפו שעתיים וללכת הביתה? או שעדיף לא לקחת סיכונים במצב כזה וכן ללכת עוד 6 פעמים לוונופר למרות החום הגבוה, הצמרמורות ועוד תופעות לוואי שהן לא נדירות שהיו לי. תהיתי האם החום לא מסוכן לאורך זמן ואולי אפילו הוא עלול להביא להחמרה באסתמה. שאלתי כבר 4 רופאים בוה דיי מזור כי כל אחד אומר משהו אחר והם גם לא יודעים ממש ומאוד מתלבטים. תודה ראש

שלום, מצטער אבל אין ניסיון מספיק עם פארינז'קט. ממליץ להתייעץ עם רופא אלרגיה.

מנהל פורום מחלות ריאה