איך לשפר תפקודי ריאות ומבחן מטאכולין

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/04/2021 | 11:05 | מאת: מ

יש לי בדיקת תפקודי ריאות עוד חודש למעקב כי לפני חודשיים הבדיקה יצאה לא טובה... אשמח לשמוע טיפים שיעזרו לשפר את הבדיקה? אימון לריאות שיעזור להגדיל את כל המדדים... הכל יצא נמוך... אני חייבת שהבדיקה תצא תקינה... בנוסף, ביקשתי בדיקת מטאכולין והרופא ריאות אמר שאין צורך במקרה שלי כי בדיקת תפקודי ריאות היד חד משמעית שיש בעיה.. האם זה נכון? כי כל האסטמטים שאני מכירה עשו את הבדיקה... יש סיכוי שהמטאכולין ישלול בעיה אם תפקודי ריאות לא תקינים?

שלום, הימנעות מחשיפה לאלרגנים וזיהום אוויר יכולה להפחית תגותיות יתר שנבדקת בתגר מטכולין. בדיקת המטכולין מתחילה בספירומטריה ולכן אם הספירומטריה לא תקינה גם המטכולין לא יהיה בסדר

07/04/2021 | 19:22 | מאת: מ

כלומר אם אני לא נחשפת לאלרגנים וזיהום אוויר כבר שנים.. כך שאני לא יכולה להפחית כי אין כזה.. זה אומר שאני לא יכולה לשפר את הספירומטריה והמטכולין...? או שיש מה לעשות?

מנהל פורום מחלות ריאה