תסחיף ריאתי דו -צדדי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/03/2021 | 10:42 | מאת: שרית

שלום ד"ר, אחותי בת 61 בריאה בד"כ אובחנה עם תסחיף ריאתי דו צדדי ומאושפזת בבי"ח, חשוב לציין שאין לה גורמי סיכון ידועים(לא טיסה ארוכה, לא ניתוח, לא קרישיות יתר..וכו') למעט יתר ל"ד מטופל. הבנתי שגיל 60+ יכול להוות גורם סיכון? אם כך הדבר אז כל אחד מעל גיל זה בקבוצת סיכון מבלי שיש לו/לה גורמי סיכון אחרים? והאם במצב כזה נהוג להתקין "פילטר" בוריד הנכנס לריאות כדי שלא יגיעו קרישים נוספים? תודה מראש

שלום, גיל לא מהווה גורם סיכון משמעותי אלא בצירוף גורמים נוספים. לא מקובל להכניס פילטר אלא במקרים נדירים. במקרה שיש סיכון גבוה לתסחיפים מומלץ על טיפול מוגבר במדללי דם.

מנהל פורום מחלות ריאה