מעקב אחר קשריות זעירות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/03/2021 | 19:16 | מאת: נתי

שלום דר, לפני שנה בבדיקת סיטי בטן הודגמו קשריות זעירות בריאות. לאחר שנה חזרתי על סיטי חזה והקשריות ללא שינוי. רופא ריאות צפה בדיסק ואמר שעל פי הפרוטוקול יש לחזור על קשריות שנה נוספת. יש לציין שאני בת 42, לא מעשנת. האם חייב לחזור בעוד שנה שוב על סיטי חזה? עצם זה שאין שינוי בגודל הקשריות והן זעירות, פחות מ 5 מ"מ זה אומר שאין מחלה פעילה?

שלום, לפי ההחנחיות הרגילות קשריות מתחת ל -4 מ"מ במיש שאינו מעשן לא דורשות מעקב אך צריך להתייעץ עם רופא שמכיר את כל התמונה.

מנהל פורום מחלות ריאה