פענוח צילום, מה הסיכוי ל IPF

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/03/2021 | 13:24 | מאת: רוני

ד"ר רוזנגרטן שלום, מזה חודשים סובל מקוצר נשימה קל מאוד ומעין הרגשת "משקולת" קבועה במרכז החזה.גם בנשימה. בפענוח צילומי ריאה (המצורף בקובץ), אבחנו ממצאים ככתוב. רק מבקש לדעת, כמה גדול הסיכוי שמדובר במחלה קשה כמו IPF לדוגמא, ,תודה רבה

24/03/2021 | 13:27 | מאת: רוני

אני יודע שעלי להמשיך למרפאת ריאות ולבדיקות נוספות, כדי לאבחן בוודאות. רק שואל לגבי ההסתברות, עם ממצאים קליניים וצילום כזה, מבחינה סטטיסטית מה הסיכוי שזה התפתחות רגילה של דלקת ולא מחלה קשה. ממש מודאג, אודה לך מאד לתשובה

24/03/2021 | 13:34 | מאת: רוני

נשללה סיבה קרדיולוגית. והכתוב בצילום חזה הוא: צ. בית חזה, צלעות מימין וסטרנום . צל הלב אינו מורחב. סינוסים קוסטופרניים חופשיים. נפוח יתר ושינויים אינטרסטיציאליים בריאות. מימין בצלעות ובסטרנום לא הודגם ממצא פתולוגי. בהשוואה לצילומים קודמים מ- 20.10.3: הפעם מימין בשדה עליון רושם של אזור הגברת תיור ריאתי יתכן עם מעורבות שער הריאה

27/03/2021 | 10:41 | מאת: רוני

שכחתי לציין שלקחתי קומדין המון שנים, והופסק לפני כשנה , בעקבות א.פ.ל.א. האם הממצא הפעם בצילום יכול להצביע על תסחיף ? סליחה על ריבוי השאלות, רוני

שלום, צילום חזה לא יכול לאבחן תסחיף ריאתי וגם לגבי אבחנה של IPF הוא אינו מספק אלא נותן רמזים בלבד. הסיכוי ל IPF קטן מפני שזו מחלה נדירה והפיענוח לא מכוון לזה. יש להשלים תפקודי ריאות והערכה במרפאת ריאות ולשקול ביצוע סיטי במידת הצורך.

מנהל פורום מחלות ריאה