הליכים סמויים בריאות?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/03/2021 | 12:25 | מאת: יגאל

דוקטור שלום, תמונה ב-CT חזה כמעט ולא משתנה תוך שנים (סיליקוזיס, מצ"ב חתכים עבים של 42 מ"מ). יחד עם זאת, תוצאות ספירומטריה מפעם לפעם יותר גרועות. גם סוביאקטיבית אני מרגיש החמרה ניכרת - קשיי נשימה בהליכה ומאמץ, חמצן בשכיבה. האם ישנה התפתחות הליכים פנימיים נוספים ברקמת ריאה שלא ניתן לראות ב-CT? תודה רבה

שלום, יכול להיות שיש דברים שהסיטי לא מראה. צריך להשלים את התמונה עם תפקודי ריאות מלאים והערכת רופא ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה