תוצאות בדיקת סיטי ותרביות שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/03/2021 | 10:14 | מאת: שאלה

שלום, בעקבות דם בליחה מספר פעמים לאחרונה הופניתי לסיטי חזה ותרביות ליחה, רגילה ולמיקובטקריה. בסיטי חזה כתוב שהודגמה גרנמולה מסוידת זעירה בפסגת הריאה השמאלית. אך בסיכום כתוב ללא ממצא חריג. תרבית ליחה רגילה ללא ממצא פתולוגי. תרבית ליחה למיקובקטריה טרם התקבלה תשובה אך על אחת מהן כתוב כבר שלא נמצאו מתגים יציבי חומצה. מה דעתך? הגרנמולה בסיטי חזה מראה על שחפת סמויה במקרה? האם זה מחייב טיפול או מדאיג?

03/03/2021 | 11:13 | מאת: שאלה

אציין שאני בחור צעיר יליד הארץ. בילדותי היו לי דלקות ריאה חוזרות ואסטמה. לא ידוע על חשיפה לחולה שחפת חס וחלילה.

03/03/2021 | 11:39 | מאת: שאלה

גרנולומה זעירה

03/03/2021 | 17:38 | מאת: שאלה

האם בעקבות זאת כדאי לבצע גם מנטו? הרופא לא נתן לי לזה הפנייה ומעולם לא עשיתי את בדיקת מנטו. תודה

שלום, גרנולומה לא מחייבת שמדובר בשחפת ישנה ויכול להיות גם דלקת ריאות ישנה אחרת. בילידי הארץ ללא סיפור עבר מתאים שיפת מאוד נדירה. אני לא חושב שאתה חייב לעשות בדיקת מנטו. נמתין לתוצאות הליחה הסופיות

מנהל פורום מחלות ריאה