סיטי ריאות - כמה קרינה יש שם?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/03/2021 | 19:29 | מאת: סיוון

שלום רב, אני רואה שמידי פעם ממליצים לעשות סיטי חזה או ריאות, האם הקרינה שם היא דבר מאוד מסוכן ויכול לגרום למחלות לא פשוטות תוך כמה שנים? אם הרופא אומר שבשביל להיות בטוחה אני יכולה ללכת לעשות סיטי ריאות, חזה, אז ללכת על זה למרות הסיכון? תודה.

שלום, יש כמובן קרינה בבדיקות סיטי. הסיכון אמנם מועט ולכן אם יש סיבה לחפש מחלה משמעותית יש לבצע אבל סתם מתוך סקרנות וודאי לא. צריך לדון עם הרופא המטפל על הסיכון לעומת התועלת.

מנהל פורום מחלות ריאה