ירידה בהשתלות ריאה בשנת 2020

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/02/2021 | 12:19 | מאת: יגאל

דוקטור שלום, בשנים האחרונות בוצעו כ-50 השתלות ריאה בשנה, 52 בשנת 2019. בשנת 2020 בוצעו רק 34 השתלות ריאה ורוב בילטרליות. האם ירידה זו קשורה למגפת קורונה? תודה רבה

27/02/2021 | 23:50 | מאת: רמי

ולכן פחות תאונות דרכים קשות. הייתה ירידה של 15% בהרוגים, הכי פחות מאז 2013: https://www.gov.il/he/departments/news/20201231_summary זה עדיין לא מסביר את כל הירידה של 32% בהשתלות ריאה. יכול להיות שחלק מהמועמדים להשתלה והמנתחים היו חולים או מבודדים חלק מהזמן וגם זה צמצמם את מספר ההשתלות. יכול להיות שחלק מחולי הריאות נפטרו מקורונה, וחלק אחר הסתגרו בבית וניתקו מגע מהרופאים המטפלים ומהבדיקות ולכן לא נכנסו לתור ההשתלות.

28/02/2021 | 08:16 | מאת: יגאל

תודה רבה דוקטור

שלום, אין לי תשובה ברורה על כך. עומס גדול מאוד היה על מחלקות טיפול נמרץ שחלק גדול מהן הפכו לטיפול נמרץ קורונה. עיקר גיוס התורמים נובע מפעילות נמרצת במחלקות אלה כשנקבע מות מוחי. אני מעריך שבשל העומס הגדול הפעילות החשובה הזו נפגעה השנה.

מנהל פורום מחלות ריאה