חולה פיברוזיס ריאתי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/02/2021 | 00:10 | מאת: דן

שלום רב, 1. האם מי שנוטל את התרופה אסברייט יכול לאכול פירות הדר חופשי ורק אשכוליות אסור או אסור כל פרי הדר? 2. עם נטילת האסברייט המחלה מתקדמת יחסית מהר האם כדאי להחליך לאופב? 3. הבת שלי בת שנה וחצי ואבא שלי הוא החולה. האם אסור לי לחסן אותה בטיפות פוליו כי זה יכול לסכן אותו או שאין קשר? אמרו לי בחיסון אם יש חולה בבית אמרתי שכן ואמרו לי להתייעץ עם רופא ריאות. 4. אבא שלי הולך בבית כמה צעדים והסטורציה נופלת (עם המחולל הנייד) אז מה מומלץ שלא ילך בכלל? כבר מבולבלים.

שלום, 1. האזהרה היא על אשכוליות. לא הייתי מגזים בפירות הדר אחרים אבל אין מניעה. 2. קשה לענות על השאלה. התרופות סה"כ פועלות באופן דומה. אפשר לנסות לאחר דיון עם הרופא המטפל. 3. אם הוא לא מקבל סטרואידים במינון גבוה הסיכון קטן. 4. מומלץ שיילך באיטיות עם חמצן מכסימלי אבל אם הסטורציה מתחת ל 80% לעצור ולנוח.

22/02/2021 | 19:27 | מאת: דן

הדיפוזיה שלו היא 19 יש משהו שמעלה דיפוזיה? מלבד השתלת ריאה? האם שיקום ריאה יכול לשפר דיפוזיה. ?

מנהל פורום מחלות ריאה