משאפים מול כדורים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/02/2021 | 08:57 | מאת: שושי

שאלה אחרונה בנושא... שאלתי אם יש בכדורים ולא במשאפים כי אני צוללת כתחביב... ואם אני משתמשת במשאפים אז אני פסולה לצלילה... אם השתמשתי במשאף ב 3-5 שנים האחרונות אני פסולה... מתלבטת מה לעשות... שנים שאני סובלת מהשיעול הזה וצללתי רגיל (האמת שהיה לי קשה לעומת אחרים ואני מקשרת עכשיו)... יש דרך שכן אוכל לצלול למרות האסתמה? במיוחד שהשיעולים באים רק בחורף ואני צוללת בדרך כלל בימים חמים יותר... הייתי מעדיפה לא להשתמש במשאפים ושכן אוכל להמשיך לצלול...

18/02/2021 | 23:45 | מאת: שושי

והאם מותר לי להתחסן לקורונה? אני משתעלת מאוד חזק וקוצר נשימה... FEV1= 66 FEV1/FVC= 56 העלתי גם את שאר התוצאות כקובץ... כדאי להתחסן או מסוכן? אשמח גם לדעת אם בכלל אפשר לרפא ולחזור לתפקוד ריאות תקין... מוכנה לעשות הכל כדי לחזור לצלול... יש סיכוי שרופא צלילה יאשר לי למרות הבדיקה? תסמינים לא חדשים... לפני האבחנה צללתי הרבה... תודה

שלום, אפשר לצלול גם עם אסתמה. מבחינה זו אין הבדל בין שימוש בכדורים לשימוש במשאפים. יש כדור שנקרא סינגולייר שמהוה טיפול לאסתמה. אסתמה היא מחלה עם עליות וירידות ובהחלט יתכן שיפור.

מנהל פורום מחלות ריאה