קישריות בראות כמה זמן מעקב נדרש

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/02/2021 | 16:10 | מאת: איתן

לפני 5 שנים נתגלתה קישרית בחלק תחתון של ריאה שמאלית 3 מ"מ , במקרה שעשו לי סיטי לאבנים בכליה. מאז עשיתי פעמיים סיטי גדלה רק ל5 ממ, אבל גילו בריאה ימינית קשרית 3 מ"מ בחלק העליון. סכ"ה, 3 שנים מעקב סיטי. שאלתי האם יש צורך להמשיך מעקב סיטי כל שנה, או ניתן להפסיק. אציין כרקע כללי, שיש לי 2 קישריות בבלוטת התריס, לא סרטניות עשית ביופסיות מחט דקה.כמה זמן ניתן להמתין לסיטי נוסף אם בכל זאת צריך מעקב נוסף, או שיש איזו גישה אחרת למעקב אחרי הממצאים. תודה

שלום, בעיקרון מעקב של שנתיים אחרי קשרית קטנה עד 5 מ"מ ללא גדילה יכול להספיק. יש פרוטוקול של סקירת סיטי בקרינה מופחתת למעשנים ואז ממשיכים בביצוע סיטי כזה אחת לשנה משך זמן רב.

מנהל פורום מחלות ריאה