שימוש במשאף סטרואידים/ משולב כטיפול מונע

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/02/2021 | 12:58 | מאת: רועי

שלום, ב5 השנים האחרונות חטפתי ברונכיט אחת לשנה שנמשכת באיזור החודש וחצי. במהלך השנה עצמה אני לא סובל מאסטמה או מהתקפים כאמור, רק בזמן מחלת ברונכיט. רופא ריאות החליט לשים אותי על משאף סטרואידים פעמיים ביום כטיפול מניעתי אך אני נאלץ להשתמש במשאף משולב מאחר והשימוש במשאף סטרואידים לבד עושה לי מעט טריגר לאסטמה. האם ניתן להפסיק את הטיפול המונע ולהשתמש במשאפים רק בזמן מחלה ויראלית פעילה? (הרופא ציין כי כל מחלת ברונכיט שאני חוטף פוגעת בריאות לטווח הארוך וגורמת להתדרדרותן). במידה ולא רצוי להפסיק, האם שימוש בסינגולר כטיפול בודד במקום משאפים יכול לעזור כטיפול מניעתי? תודה רבה.

שלום, בעקרון טיפול במשאף משולב לפי צורך מקובל במקרים בהם יש אסתמה קלה, כמו-כן הטיפול בסינגולייר יעיל למניעה.

07/02/2021 | 12:09 | מאת: רון

הבנתי, אך שאלתי בעיקרון היתה אם אני לא סובל מאסטמה רוב השנה, לרבות ברונכיט שנמשכת חודש וחצי, הם יש טעם להשתמש במשאפים כל השנה רק כדי למנוע את מחלת הברונכיט? האם זה נכון שברונכיט חוזרת פוגעת במצב הריאות לאורך זמן או שניתן יהיה להשתמש במשאפים רק בזמן מחלה פעילה?

מנהל פורום מחלות ריאה