אסתמה-שימוש בסימבוקרט

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/01/2021 | 20:58 | מאת: איל

חליתי בקורונה ב9.11.2020 ולאחר מכן קבעתי תור לבדיקת רופא ריאות, עשיתי תפקודי ריאות והרופא אמר לי להשתמש בסימבוקרט פעמיים ביום בוקר וערב למשך 3 חודשים. אחרי חודש הורדתי את המינון רק לערב כי התחלתי להרגיש כל מיני תופעות לוואי כמו יובש בפה ועייפות. לפני הקורונה היה לי אלרגיה ואסתמה קלה מאוד מאוד ועשיתי הרבה ספורט ולא היו לא בעיות אסמטיות. בבדיקות הרופא אמר לי שיכול להיות שהאסתמה התעוררה קצת וזה בא לידי ביטוי בשיעול בהוצאת אוויר (וגם בתפקודי ריאות מתחת לנורמה- FEV1/fvc =0.74). רציתי לשאול האם התכשיר יכול לגרום להתמכרות אליו? האם בעוד 3 חודשים שאעשה ביקורת יכול להיות שלא אצטרך להשתמש יותר בתכשיר? האם השימוש לטווח קצר או ארוך בתכשיר הזה מסוכן בגלל הסטרואידים? והאם זה שהורדתי את המינון לשימוש פעם אחת ביום זה בסדר (הורדתי בגלל תופעות לוואי כמו יובש ועייפות וגם בגלל שבבוקר אני מרגיש טוב ללא צורך להשתמש בתכשיר. בערב אני כן מרגיש צורך)? אם אני מנסה להוריד את התלות בתכשיר בהדרגה זה בסדר או שצריך לציית להוראות של הרופא פעמיים ביום למרות שהתופעות לוואי שלו לא הכי עושות לי טוב?

שלום, 1. התכשיר אינו ממכר. 2. באסתמה יש עליות וירידות כך שיתכן שעוד שלושה חודשים לא תצטרך משאף. 3. השימוש אינו מסוכן למרות הסטרואידים מאחר שמדובר במינון מאוד נמןך. 4. לגבי שינוי במינון מציע שתתייעץ עם הרופא שלך. אני כמובן לא אכתוב לך בפורום לעשות אחרת מההמלצות שקיבלת ללא קבלת כל התמונה.

מנהל פורום מחלות ריאה