ביופסיה.

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/01/2021 | 10:24 | מאת: Bat

שלום,צריכה עזרה בהבנת פענוח ביופסיה נראה עבוי ספטות אלבאולריות הסננה ע"י תאים מקרופאגים,ללא הבחנה ספציפית. נשלח לחוות דעת נוספת.. נעשתה ריביזיה כולל מכון פתלוגי ללא הבחנה ברורה,ללא עדות לפיברוזיס משמעותי.. השאלה שלי האם מדובר במחלת ריאות ild? מה זה אומר ללא עדות לפיברוזיס משמעותי? תודה רבה

שלום, במחלות הללו הביופסיה מתארת רק חלק מהתמונה ואבחנה המלאה נקבעת לפי מכלול השיקולים כולל התלונות, בדיקת הסיטי והביופסיה. רצוי שהאבחנה תיעשה בישיבת צוות של המומחים השונים. לגבייך יש כנראה שינויים דלקתיים כרוניים אך לא בדרגה קשה. אבחנה ברורה ניתן לנסות לקבוע בישיבת מומחים שתיארתי.

מנהל פורום מחלות ריאה