האם אפשר לחטוף דלקת ריאות מקור

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/01/2021 | 22:04 | מאת: טל

או שמדובר באגדות? יותר ספציפי- אם שהיתי למשך כרבע שעה בחוץ ללא מעיל בטמפרטורה של עכשיו (כעשר מעלות) האם רק מכך אני יכולה לחטוף דלקת ריאות? או שצריך נוכחות של חיידק או וירוס על מנת שזה יקרה וקור אינו מספיק? בחרדה נוראית. תודה

שלום, הקור כשלעצמו לא גורם לדלקת ריאות. 10 מעלות בודאי לא נחשב לקור קיצוני.

27/01/2021 | 21:02 | מאת: יהלי

שלום, בעקבות תקלה בדוד נאלצתי להתקלח במים קרים כרבע שעה, האם אפשר להיות חולה רק מכך? כלומר ללא חשיפה לאחר מכן למזהמים כלשהם? (לבד בבית) לאחר מכן התלבשתי טוב ושתיתי הרבה תה. מודאגת שמא "אחטוף" דלקת ריאות. תודה ,

מנהל פורום מחלות ריאה