תגבור סטרואידים בשאיפה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/01/2021 | 11:53 | מאת: מירי

שלום, האסתמה שלי היא קשה, אך העניין הוא שיש לי כבר שנים רבות בקע בסרעפתי ורפלקוס קשה. שנים הייתי עם נקסיום וכשהפסיק להשפיע עברתי לדקסילנט מינון גבוה. תפקודי הריאות תקינים עם מינון גבוה של סימביקורט, אך כשיש לי התקפקי רפלוקס שזה כל יום, יש לי או שיעול או קושי לנשום וצרוך לקחת שאיפות עמוקות והנשימה לא טובה. האם במקרה כזה עדיף להוסיף שאיפה נוספת של בדיקורט למשל כדי לנסות להוריד את הסיכוי להחמרת בגלל הרפלוקס? או שלא יעזור כלום, ולא משנה כמה סטרואידים בשאיפה יהיו, זה לא יכול לעזור לתסמינים של קשיים נשימה ערב רפלוקס? תודה מראש

שלום, בעקרון הסימביקורט לא יעזור כנגד הסימפטומים של הרפלוקס ואני מציע להתייעץ עם רופא גסטרו לראות אם יש הצעות נוספות לטיפול ברפלוקס.

מנהל פורום מחלות ריאה