שיעול על רקע אלרגי..

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/01/2021 | 19:21 | מאת: יעל

שלום ד"ר אני סובלת מאלרגיה לדשא וקרדית אבק הבית שגורם לי בעיקר לשיעולים. לאחרונה במפגש עם הרבה גושי אבק סבלתי גם מקשיי נשימה במשך הרבה זמן. דבר נוסף הרבה פעמים נגרמים לי התקפי שיעול כתוצאה מצינון, מצחוק ובכי, דיבור מתוך לחץ, מאמץ באויר קר, ואפילו רק להוציא את הראש החוצה ביום של אויר קר. חומרי נקיון. ריח של אש ועוד... בדר"כ ההתקף שיעול הוא לא באותו רגע אלא יכול להמשך על תקופה של ימים ואפילו שבועות. האם יכול להיות שהאלרגיה הפכה לאסתמה? (אציין, שניסתי באחד ההתקפים להשתמש בסימביקורט והשפיע מיד..) אבל מצד שני, עשיתי בדיקת תפקודי ריאות, מאמץ, ותגר מטאכולין וכולם יצאו תקינות. נמאס לי להשתעל אז מה זה יכול להיות? אשמח למענה ותודה מראש

שלום, יכול להיות שהשיעול על רקע אלרגי בדומה לאסתמה. אמנם, לרוב תגר מטכולין חיובי במצבים אלה. יש לפעמים דלקת של הסימפונות עם תאים שנקראים אאוזינופילים. ניתן לאבחן זאת בבדיקת כיח מגורה או ברונכוסקופיה. הטיפול הוא בסטרואידים במשאף.

מנהל פורום מחלות ריאה