קורונה קשיי נשימה ואף סתום

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/01/2021 | 18:32 | מאת: סיגל

שלום לפני ארבעה חודשים נדבקתי בקורונה ביום הבדיקה הייתי עם נזלת יבשה אחרי שלושה ימים חטפתי שיעול קל אף סתום וקשיי נשימה הייתי עם אוטריווין עשרה ימים אחרי שיצאתי מהבידוד הלכתי לרופא אף אוזן גרון איבחן אצלי פוליפ באף וקונכיות מוגדלות נתן לי תרסיס סטרואידי אחרי ארבעה חודשים בשימוש עם התרסיס חזרתי לבדיקה חוזרת ואמר לי שאין פוליפ אבל יש סטיה של המחיצה לצד ימין ואבחנה הסופית שאני סובלת מנזלת אלרגית בדרך כלל אין לי נזלת ואף פעם לא הרגשתי אף סתום שכזה רק כשחליתי בקורונה התרסיס מרגיע קצת את המצב אבל מאז ארבעה חודשים יש לי קוצר נשימה דרך הפה זה התקף כזה שבא באופן ספונטני לא מתוך רצון שאני צריכה להביא אויר דרך הפה בפעם הראשונה לא מסתדר וגם בשנייה ובשלישית אני נושמת לרווחה בהתחלה זה היה חזק עכשיו המצב קצת השתפר האם זה קשור לריאות רופא אף אוזן גרון אמר לי שזה יעבור לך לאט לאט בדק לי פה לוע גרון הכל תקין ואין בלוטות גם בצוואר האם לפנות לרופא ריאות? אם יש בעיה בריאות לא חייב להיות דלקת ריאות האם גם זה ישפיע על הנשימה דרך האף? האם סטיה קלה במחיצת האף משפיע באופן משמעותי על איכות הנשימה?

07/01/2021 | 18:57 | מאת: סיגל

תוספת לשאלה רופאת המשפחה האזינה לריאות אמרה לי שנכנס לי אויר טוב לריאות עשתה לי א.ק.ג יצא תקין בדקה לי כמות החמצן בדם דרך אצבע יצא תקין החום תקין לחץ דם תקין

שלום, סטיית לרוב לא משפיעה על הנשימה באופן משמעותי. נראה לי שהבעיה שלך יותר בתחום אא"ג או אלרגיה ופחות בתחום הריאות.

10/01/2021 | 10:07 | מאת: סיגל

המון תודה

24/06/2023 | 23:42 | מאת: אברהם

המקרה שלי דומה מאד לתיאור של סיגל רק שבמקרה שלי חלפו כמעט שלש שנים מאז חליתי בקורונה אציין עוד כי הנזלת היבשה גוררת אצלי קושי נשימה וקשיים בשינה. אשמח מאד לקבל מידע בנושא.

מנהל פורום מחלות ריאה