חיסון נגד קורונה.רגיש לפנצילין

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/01/2021 | 18:29 | מאת: יונה חיים

אני חולה ב c.o.p.D קשה מאוד. אני רגיש לפנצילין בצורה חמורה. פעמיים הייתי באישפוז כתוצאה של לקיחת פנצילין בטעות. שאלתי ההם אני יכול לקבל חיסון נגד קורונה. וההם כדאי לי לעשות חיסון במסגרת בית החולים. אם יש לך פרטים בנושא ישמח לדעת .

שלום, בנייר עמדה של האיגוד האלרגי נכתב: "במקרים של מטופלים עם רקע של תגובה אלרגית קשה לתרופות בהזרקה, למרכיבי חיסון ואנפילקסיס ללא גורם חיצוני ידוע ראוי לדחות בשלב זה את מתן החיסון. במטופלים עם רקע אלרגי למזון, אלרגנים נשאפים, חרקים, או לטקס יש המלצה לקבל את החיסון. במקרים אלו ראוי לנקוט בהשגחה מתאימה על המתחסן למשך 30 דקות לאחר מתן הזריקה. אין מניעה ממתן החיסון למטופלים הסובלים מחסר חיסוני. במקרים אלו ראוי להציע, על פי שיקול דעת רפואי, השגחה של 30 דקות". לדעתי אתה יכול להתחסן עם השגחה אבל כדי להיוועץעם רופא אלרגיה לאחר שתביא לו את כל הנתונים.

מנהל פורום מחלות ריאה