שילוב של משאף רלבר עם סימביקורט

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/01/2021 | 22:56 | מאת: רונן

שלום רב אני עם אסתמה קשה שמאוזנת עם סימביקורט 320 4 שאיפות ביום. היה לי תור עם רופא אלרגיה בנושא של בדיקות דם לבדוק האם אני עדיין אלרגי למזונות מסויימים, אך הוא התעקש גם לדבר על האסתמה. הוא אמר שחבל שלא באתי אליו במקום ללכת לרופא ריאות כי הוא גם מתעסק באסתמה, כי ציינתי שאני אצל רופא ריאות בקופה. הוא אמר לי שהוא ממליץ לי לעבור לרלבר שאיפה אחת ביום המינון המקסימלי ולהוסיף 2 שאיפות של סימביקורט 320 ביום ועם הזמן לראות האם אפשר להפחית שאיפה של סימביקורט, עם עדיפות לאחר שמצב הקורונה ירגע. האם רלבר שאיפה אחת ושתי שאיפות סימביקורט 320 באמת שוות ערך ל 4 שיאיפות של סימביקורט 320? או שמה שהוא אמר לי לעשות למעשה נותן לי הגנה יותר טובה ואז לכן שהוא חשב שאולי אחרי שהקורונה תרגע אוכל להוריד לנסות להוריד שאיפה של סימביקורט? הוא אמר שרלבר יותר טוב ויותר חזק פשוט. האם אני יכול לסמוך עליו או שעדיף לסמוך רק על רופא הריאות שלי? אני פשוט לא יודע מה רופאי אלרגיה לוומדים לעומת רופאי ריאות, או שזה דיי זהה. תודה מראש

שלום, לרופאים שונים יש גישות שונות ואני לא יכול להכליל או להתייחס ספיציפית לרופאים שמטפלים בך. בעקרון ברלבר ובסימביקורט יש תרופות דומות. השילוב של שתי התרופות אינו מקובל. ההמחצות בספרות מדברות על סימביקורט בלבד או שילוב של רלבר עם וונטולין במקרה שלך.

מנהל פורום מחלות ריאה