פענוח מונחים מסוימים מבדיקת CT

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/01/2021 | 10:01 | מאת: אורלי

שלום רב, בממצאי בדיקת CTA אנגיו חזה נכתב בסעיף של פרנכימת הריאות: מלאות רקמתית מואדרת באספקט מדיאלי של RML, נמדדת עד 1.6*1.2*0.7 ס"מ, מודגם עורק מוביל ווריד מנקז - יתכן PAVM קטן שינויים פברוטים עדינים בפסגות דו צדדית ובלינגולה. מלאות רקמתית צמודה לפלאורה בזוית הקרדיופרנית מימין. אשמח להסבר בנוגע למה זה בעצם אומר? :)

שלום, PAVM פירושו חיבור לא תקין בין עורק לוריד בתוך הריאה. מדובר בממצא נדיר שלעיתים קרובות הוא מלידה. מדובר עדיין בחשד. יש לפנות עם הדיסק של הסיטי למרפאת ריאות. במידה שאכן מדובר בממצא הנל ניתן לרפא זאת על ידי סגירת כלי הדם הלא תקין בצינתור.

מנהל פורום מחלות ריאה