שאלה בקשר לשיעול כרוני

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/12/2020 | 13:06 | מאת: אביטל

שלום דוקטור אני סובלת כבר כמה שנים משיעול (ומידי פעם התקפי שיעול כתוצאה מטריגרים כמו אויר קר, צחוק, בכי, אבק, חומרי נקיון וכדומה...). הטיפולים שעד עכשיו ניסיתי היו לאלרגיה (יש לי אלרגיה לקרדית אבק.. דשא) בכדורים ותרסיסים חלק עזרו וחלק לא. ניסיתי טיפולים לאסתמה (כל הבדיקות שביצעתי עד עכשיו היו תקינות- תפקודי ריאות, מאמץ ומטאכולין) בכמה סוגי משאפים (סימביקורט 160, רלבר 192, סרטייד, דואורספ 160) וכן בכדור סינגולייר (לפעמים שהיה התקף שיעול חזק לקחתי סימביקורט, או דואוספ והשפיעו מהר) כרגע הרופא אמר לי שנפסיק לגמרי עם משאפים, אבל בגלל שיש לי נזלת אחורית אלרגית- אני אקח פרופיטן. ואם יש מצב של התקף שיעול או קושי נשימתי אז לקחת משאף (דואורספ) הייתי שמחה להבין אם כל הבדיקות שוללות אסתמה אז ממילא הטיפול במשאפים לא נכון ולא מדויק. אז למה הרופא כל כך ממליץ לי לקחת אותם בזמן התקף? או שמא אפשר לאבחן לפי יעילות הטיפול? תודה רבה מראש אביטל

שלום, יש לפעמים מצב של דלקת כרונית בסימפונות עם ריבוי אאוזינופילים שגורמת לשיעול כרוני ומטפלים בה במשאפים. אפשר לאבחן זאת בבדיקת כיח מגורה או ברונכוסקופיה.

מנהל פורום מחלות ריאה