חוות דעת לתוצאות CT

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/12/2020 | 22:03 | מאת: נתן

ד"ר שלום רב, לאחרונה ביצעתי CT לצוואר / גב תחתון, וכחלק מהתוצאות ראיתי כי יש צילום של הריאות שלי והריאה השמאלית מלאה בנקודות שחורות (מצורפת תמונה). השאלות שלי: 1. במידה וזה משהו חמור, מי שמפענח את ה-CT אמור לדווח על זה? לדוגמא סרטן או שחפת או משהו אחר? 2. האם ע"פ הצילום נראה לך שצריך ללכת לרופא ריאות להמשך בדיקה? או שזה משהו שלדוגמא יכול להגרם מעישון (אני מעשן כחצי קופסת סיגריות ביום, ומאדה קנאביס ברישיון). תודה רבה

שלום, בצילום ששלחת לי רואים את הבטן ולא את הריאות והאיזורים עם הנקודות השחורות הם המעיים. זה נראה לי תקין אבל מציע שתחכה לפיענוח של הסיטי ותיגש איתו לרופא המשפחה אם יש משהו לא ברור.

מנהל פורום מחלות ריאה