האם רואים בסיטי ריאות?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/12/2020 | 17:39 | מאת: א

שלום דר האם בסיטי ריאות ניתן לראות כיס מרה?ביצעתי סיטי ריאות עקב נוזל פלאורלי צרידות ואנדומטריומה ברחם,הפענוח תקין.במקביל במעקב כיס מרה בגלל פוליפ,הפוליפ עכשיו 0.8 והדופן מעובה באזור הפונדוס.עד עכשיו היה 0.6 בלי עיבוי.הרופא אמר ניתוח מבוהלת מאד לא הספקתי לשאול אם כשראה את הסיטי ריאות שהראיתי לו כי חשבתי אולי יקבל תמונה רחבה יותר אם רואים שם את המרה? ראה גם את האולטראסאונד של המרה.האם בריאות בסיטי רואים כיס מרה?מאד בלחץ.ממתינה לתשובתך,לא הספקתי לשאול אם בסיטי ריאות ראה את המרה ואי אפשר להשיגו.תודה

שלום, לרוב בסיטי ריאות לא רואים היטב את כיס המרה. אולטרסאונד וסיטי בטן הם בדיקות מתאימות יותר. לעיתים יש צורך בבדיקה שנקראת ERCP לאבחנה וטיפול בבעיות בדרכי המרה.

31/12/2020 | 22:53 | מאת: א

ברור לי דר השאלה היתה אם אפשר לראות אותו,כי היתה לי הרגשה שהכירורג מרה שראה סיטי ריאות שלי שעשיתי עבור דבר אחר כמובן הבחין במשהי במרה.לכן שואלת אם הוא יוצא בסיטי?

מנהל פורום מחלות ריאה