פיענוח תוצאות סםירומטריה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/12/2020 | 04:50 | מאת: מוטי

אני בן 26 עשיתי תפקודי ריאות עקב שיעול חזק מלווה בקוצר נשימה קל בעיקר בלילות ואלו התוצאות אשמח מאד להבין מה זה אומר FVC 68% FEV1 77 % FEV1/FVC 0.95 FEF50 85 % TLC 79 % RV 105 % DLCO 104 %

שלום, יש ירידה בזרימות האוויר אבל לא כמו אסתמה עם אופי חסימתי. שאר הבדיקה תקינה. ממליץ לחזור על הבדיקה לאחר שהשיעול יחלוף.

25/12/2020 | 03:43 | מאת: מוטי

תודה ענקית. אשמח להבין האם זה נקרא ירידה קלה או משמועתית ומה זה יכול להיות?[השיעול כבר יותר מ4 שנים ורק מחריף] בתודה מראש

שלום, הירידה היא קלה ולא מסבירה את השיעול הממושך. באופן כללי הסיבות השכיחות לשיעול ממושך כוללות רפלוקס מהקיבה, אלרגיה או אסתמה. כמובן עישון הוא גורם מובהק במעשנים. מומלץ בירור במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה