צפצוף ותפקודי ריאה תקינים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/11/2020 | 23:40 | מאת: שירי

שלום, אני עם אסתמה קשה עם פוסטר 8 שאיפות לאחר 2 קורסי פרדניזון השנה(קורס אחרון לפני 4 חודשים). היום עלייה בדופק גרמה לי להתקף קל. לקחתי 2 שאיפות וינטולין אך אני חוששת שכמו שהיה לי בעבר התקף קטן מביא איתו החמרה שנמשכת חודשים וצריך קורס פרדניזון. כך היה לי פעמיים השנה. עכשיו אחרי הוינטלין אני מרגישה שאני נושמת יחסית בסדר, אבל כשאני שואפת ונושפת עמוק כמו בבדיקה אצל רופא עם אצבעות התוך האוזניים כדי לשמוע אני שומעת שאני מצפצפת. יש לי מכשיר תפקודי ריאות בייתי והבדיקה שעה אחרי הוינטלין יצאה תקינה, למרות שאני עדיין מצפצפת אם אני עושה בדיקה כמו אצל הרופא ריאות עם האצבעות באוזניים ושואפת ונושפת עמוק. האם זה ייתכן שיש צפצופים לאחר התקף ותפקודי ריאות יצאו תקינים או שזה פחות הגיוני? והאם לרוב באסתמה קשה כל התקף שעובר עם וינטולין למעשה למחרת ובשבועות שאחרי ישנה החמרה? כי כשהיתה לי אסתמה בינונית והיה לי התקף לא היה למחרת זכר למצב שהחמיר והכל היה כרגיל עם סרטייד 250... אך מאז שהאסתמה החמירה זה שונה. תודה מראש

שלום, יכול להיות שיהיו צפצופים בזמן תפקודי ריאות תקינים. ממליץ על שימוש במשאף משולב במינון מוגבר ולא להסתפק בוונטולין. השלמת הערכה במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה