התייעצות לגהי מינון ושך הטיפול בפרדניזון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/11/2020 | 16:55 | מאת: ויקי

אני סובלת מאסטמה מעל 20 שנה (אני בת 48). בדרך כלל מתחילה להשתעל בתחילת חורף וזה נמשך כחודשיים שלושה. משאפים (ניסיתי משאפים שונים) מעולם לא עזרו ל. שנים נמנעתי לקבל פרדניזון. השנה החלטתי לקחת. הרופאה רשמה לי 2 כדורים, פעם ביום במשך 3 ימים. האם המינון ומשך הטיפול תקין? אני זוכרת שכשלקחתי לפני שנים הטיפול היה ארוך יותר עם שינוי מינון במשך תקופת הטיפול. תודה

שלום, אין מינון קבוע. הכל לפי החומרה ותהליך ההחלמה. עקרונית אם מדובר באסתמה תמיד יש לנסות משאפים לפני סטרואידים.

מנהל פורום מחלות ריאה