השפעה של משפאים על קורטיזול

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/11/2020 | 00:32 | מאת: רונית

שלום הקורטיזול שלי בבדיקות דם בנרומה אך קרוב לטווח התחתון(לאחר קורס פרדניזון חודשיים אחרי). הבנתי שכל הבדיקות לקורטיזול מושפעות ממשאפים. אני לוקחת פוסטר 8 שאיפות ביום. בכמה זה עלול להעלות את הערכים באופן לא אמיתי בבדיקות הדם ולשנות את התוצאה? האם ידוע אם זה עלייה של כ 100 בערכים... או יותר? תודה מראש

שלום, ההשפעה של הפוסטר היא מינימלית ובכל מקרה אם הקורטיזול בטווח הנורמה אז זה בסדר. ממליץ להתייעץ עם אנדוקרינולוג.

מנהל פורום מחלות ריאה