פענוח CT ועמידות לאנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/11/2020 | 16:44 | מאת: רעות

שלום רב, כשנה וחצי במעקב מכון ריאות עקב ממצאים בצילומי חזה ללא שיפור לאחר נטילת אנטיביוטיקה. תחילה נראו ממצאים בריאה ימין. לאחר CT נוסף קיימים ממצאים חדשים. " מבוא בית החזה תקין. אין עדות ללימפאדנופתיה מדיאסטינלית, הילרית או אקסילרית. כלי הדם הגדולים מודגמים בצורה תקינה. הלב בגודל תקין. אין עדות לתפליט פריקרדיאלי. אין עדות לתפליט פלאורלי. הקנה ודרכי האוויר הראשיות נראים תקינים. פרנכימת הריאות: באונה האמצעית ובסגמנט אפיקלי של אונה התחתונה מימין הודגם ציאור ריאתי בצורת עץ מלבלב .הודגם ציאור ריאתי בצורת עץ מלבלב בלינגולה ובאונה התחתונה משמאל-ממצא חדש. תסנינים אלבאולרים פריברוכיאלים בRML בשיפור. בבטן העליונה: אדרנלים מודגמים בצורה תקינה. המבנה הגרמי שמור. " בבקשה עזרתך בהבנת הפיענוח ומה מצב ההחמרה? כמו כן אשמח לדעת מה הפתרון במצב של עמידות החיידק לאנטיביוטיקה?

שלום, נראה כי אכן מדובר בזיהום. צריך לזהות את החיידק המזהם ולראות לאיזה אנטיביוטיקה הוא עמיד ולאיזה לא וכך לטפל נכון. להתחיל מתרביות ליחה ואם אין התקדמות ברונכוסקופיה.

מנהל פורום מחלות ריאה