שימוש במחולל חמצן בהבראה מדלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/10/2020 | 00:36 | מאת: איילת

אימי בת 83 היתה מאושפזת שבוע וחצי עם דלקת ריאות דו צדדית קשה ושוחררה ביום שני האחרון הביתה אחרי טיפול אנטיביוטי ושיפור יפה במצב. היא קיבלה הפניה למחולל חמצן בבית אבל לא קיבלנו הנחיות ספציפיות מתי להשתמש בו, לכמה זמן כל פעם, האם להשתמש בלילה או לא, מתי לנפסיק את השימוש וכד'... אשמח לעזרה והכוונה בנושא

שלום, צריך להשתדל שהסטורציה תהיה מעל 90% במרבית הזמן. ממליץ לקנות מד סטורציה ובמידה שהבטורציה יורדת מ 90% יש להשתמש בחמצן בכמות שתעלה את הסטורציה מעל 90% ואין צורך מעבר לכך.

מנהל פורום מחלות ריאה