ריפלוקס ובקע סרעפתי והשפעה על אסתמה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/10/2020 | 22:33 | מאת: אפריים

שלום ד"ר, אני עם אסתמה בינונית עד קשה. מרגיש רוב הזמן מאוזן, תפקודי הריאות תקינים ובדיקות עצמיות במכשיר הפיק פלאו מראות תוצאה תקינה לנתונים שלי. הבעיה היא שיש לי בקע סרעפתי וריפלוקס קשה.אני עם קונטרולוק, ובערך כל יומיים שלושה כשיש לי התקפים קשים של גרעפסים וריפלוקס קשה, יש קצת קושי לנשום. זה לא ממש התקף....ואני לא יודע אם ניתן לקרוא לזה התקף. זה צורך לקחת שאיפות עמוקות כל הזמן והנשימה יותר מהירה. אני לא לוקח וינטולין שזה קורה, ובינתיים זה עבר מעצמו. זה דיי מהיר לרוב וקורה לרוב אחרי האוכל. 1. האם זה עלול לרמז שבפועל אני לא מאוזן ואם הייתי מאוזן זה לא היה אמור לקרות? 2. האם כשזה קורה עדיף כן לקחת וינטולין כי אם יש ספק אין ספק, ומספיקה פעם אחת שזה יחמיר לי את המצב לתקופה לא קצרה..? תודה מראש

שלום, יש קשר בין רפלוקס והחמרות של אסתמה וצריך לטפל בשתי הבעיות במקביל. ניתן להיעזר בוונטולין כשיש צורך אבל חשובה לא פחות ההתייחסות לרפלוקס וטיפול מיטבי בו בייעוץ עם רופא גסטרו.

מנהל פורום מחלות ריאה