תגר סימפונות עם מטכולין

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/08/2020 | 14:37 | מאת: אביב

שלום, בשנתיים האחרונות אני נוטל מדי יום סרטייד דיסקוס 50/250 ומשאף ונטולין בשל קוצר נשימה בדרך כלל בבקרים ולפעמים גם במהלך היום (יוער כי לפני כן, נטלתי את התרופות הנ"ל רק בעונת הסתיו חורף). ברקע שלי יש נזלת אלרגית ועברתי ניתוח לניקוי הסינוסים. רופא הריאות הפנה אותי לבדיקת תגר סימפונות עם מטכולין, כאשר לשם הבדיקה אני נדרש שלא ליטול את מרחיבי הנשימה הנ"ל במשך שלושה ימים לפני הבדיקה. מה עושים אם יש לי קוצר נשימה מדי יום? תודה.

שלום, אם יש קוצר נשמה יום יומי שמחייב משאף אי אפשר לעשות תגר מטכולין אבל אני מניח שבבדיקת תפקודי נשימה לא הייתה חסימה ולכן רופא הריאות מנסה לוודא שאסתמה היא הסיבה לקוצר נשימה. אם אתה לא יכול להפסיק משאפים בכלל אין טעם בבדיקה וכדאי לידע את הרופא על כך.

28/08/2020 | 09:41 | מאת: אביב

תודה על תשובתך. האם לפני בדיקת הספירומטריה הרגילה שעורכים במרפאת רופא ריאות צריך להימנע מנטילת מרחיבי נשימה? האם קיימת דרך לאבחן אסטמה או מחלת ריאות ללא הצורך מהימנעות מנטילת תרופות מרחיבי נשימה? תודה.

שלום, תפקודי ריאות הם חלק חשוב מהאבחנה של אסתה ואם יש מחלה משמעותית צריך לזהות משהו בתפקודים.

מנהל פורום מחלות ריאה