השפעה של 8 שאיפות סימביקורט

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/08/2020 | 12:28 | מאת: שירי

שלום, רציתי בבקשה לברר: הבנתי שמשאפי אסתמה גומרים לבדיקות הקורטיוזל לא לגמרי להיות אמינות ומשפיעים עלייהן. במידה ולוקחים 8 שאיפות סימביקורט, האם ההשפעה היא בעלייה של ערך הקורטיזול בבדיקת דם או דוקא הפוך בירידה? אני פשוט קיבלתי תוצאה נמוכה שמתקרבת לטווח התחתון אך בנורמה, אחרי 2 קורסי פרדנזון. אני קצת חוששת מדיכוי אדרנלי, ונאמר לי שגם איסוף שתן וגם מבחן סינקטן לא יצאו לגמרי אמינים עקב הסימביקורט. תודה מראש

שלום, בעקרון אם יש דיכוי אדרנל הקורטיזול נמוך. בעיקר ההשפעה היא בגלל פרדניזון ולא בגלל סימביקורט שלא גורם לכך בד"כ. אמנם מינון של 8 שאיפות ליום הוא גבוה אם נלקח לאורך זמן. כדאי לבדוק אם אפשר לצמצם את מספר השאיפות.

מנהל פורום מחלות ריאה