תוצאות של IGE שירדו לנורמה.. הייתכן באסתמה קשה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/08/2020 | 22:41 | מאת: בני

שלום ד"ר, שנים היתה אסתמה בינונית ולא בדקו לי IGE. לפני שנתיים האסתמה הפכה לקשה, ובבדיקה לפני שנתיים IGE היה 310 ואייזונפילים תקינים. נאמר לי שאם ארצה אוכל לעשות זאולייר ועם 8 שאיפות פוסטר החלטתי להמתין. לפני חודש שוב יציאה מאיזון ולקחתי קורס פרדניזון לחודש שעזר ושוב 8 שאיפות פוסטר. בדקו את ה IGE שבוע אחרי סיום 2.5 מ"ג(ירידה הדרגתית) ויצא 127 שזה תקין... האם התוצאה בכלל אמינה שבוע אחרי סיום קורב פרדניזון? והאם בעצם זה לא טוב... כי זה לקח ממני את האופציה לזולאייר וליפול שיעזור לי אם המצב יחמיר? האם ייתכן שתהיה אסתמה קשה או יותר קשה משלי שתחמיר כאשר ה IGE נשאר בנורמה, שלפני שנתיים היה לא בנורמה? תודה רבה!

שלום, מתן זולייר אפשרי בחולי אסתמה קשה עם רמת IGE מעל 30, כך שבהחלט ניתן לתת זולייר גם ב IGE 127. יש מקום לשקול מתן זולייר במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה