עטיית מסכה לחולי אסתמה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/08/2020 | 15:32 | מאת: יואב

אשמח לברר: אני חולה אסתמה קשה וקשה לי לנשום עם כל מסכה שניסיתי. קראתי שרופא כתב פוסט בפייסבוק שלחולי אסתמה קשה יש בעיה עם נשימה מסכות. אם חולה האסתמה הקשה מאוזן, מדוע זה כך בעצם? ומדוע לחולים הבינוניים והקשים זה לא כך? המצב שלנו כשאנחנו מאוזנים לא אמור להיות כמו חולה בינוני או קל שמאוזן? תודה מראש

שלום, אם התפקוד הריאתי תקין נשימה עם המסכה צריכה להיות סבירה, כמובן שיותר קל בלי מסכה אבל אני אומר למטופלים שהמסכה מגנה עליהם ולכן כדאי להשתדל. לפעמים אסתמה קשה לא מתבטאת בירידה בתפקודים אלא בהתקפים של קוצר נשימה ואז המצב יהיה דומה למצב של חולים קלים בין ההתקפים.

מנהל פורום מחלות ריאה