פוטנטיות של סטרואיד במשפאים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/08/2020 | 16:45 | מאת: שירי

שלוםף שהסטרואיד בסרטייד גדול וחזק מזה שבסימביקורט והשוואה פוטנטית אחד לאחד. אם כן, איך זה הגיוני שהחליטו ש 250 סרטייד שווה ערך רק ל 160 סימביקורט? אם גם המינון של הסרטייד יותר גבוה בכמעט 100 וגם הסטרואיד יותר חזק? תודה רבה

שלום, סוג הסטרואיד שונה ואינו בדיוק אחד לאחד. יש גם הבדל במרכיב השני שבמשאף, מרחיב הסימפונות, בין שני המשאפים. המשאף עצמו שונה במבנה ולכן יש הבדל בעוצמת השאיפה, גודל החלקיקים והפיזור בריאות. יש הבדל נוסף באופן השימוש כך שבסימביקורט אפשר להשתמש הן כתחזוקה למניעה והן להקלה ובסרטייד השימוש הוא למניעה ושליטה בלבד. בהמלצה על סוג המשאף צריך לקחת הכל בחשבון ולא רק את סוג הסטרואיד.

מנהל פורום מחלות ריאה