הייתכן טעות באבחון אסתמה או אסתמה קלה למעשה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/08/2020 | 13:31 | מאת: שירי

שלום ד"ר, בגיל 20 אבחנו לי אסתמה ללא תפקודי ריאות לאחר דלקת ריאות והתחלתי עם סרטייד 250. תפקודי הריאות לאחר מכן פעמים יצאו תקינים כשהייתי מאוזנת. יש גם אלרגיה לאבק ו IGE 290. בחורף האחרון היתה החמרה וכבר האסתמה הפכה לקשה. יש לי בקע סרעפתי גדול וריפלקוס חמןר לפי מונומטריה 24 שעות. אני לוקחת נקסיום 40 מ"ג שנים(היום בת36). האם ייתכן שריפלוקס חמור יגרום לתסמיני אסתמה בינונית או קשה כשלמעשה אין אסתמה? או שזה כבר לא הגיוני שזה יהיה עד כדי כך? אני מאוזנת עם 8 שאיפו סימביקורט כרגע, אך כל פעם שיש לי התקפים של הריפלוקס, יש לי קצת קושי בנשימה ואני צריכה לקחת שאיפה עמוקה מהפה. את זה הבנתי שזה ברור שזה מהריפלוקס, אבל תהיתי האם בכלל הגיוני שיש טעות באבחנת האסתמה שמעולם לא אובחנה בתפקודי ריאה, או שהגיוני שזה גם וגם והריפלוקס פשוט מחיר את האסתמה. תודה מראש

שלום, יכול להיות שיש אסתמה ורפלוקס מחמיר את המחלה. לפעמים כשיש ספק באבחנה אפשר לעשות בדיקת תגר מטכולין שזה סוג של בדיקת תפקודי ריאות המאבחנת אסתמה גם כשאין התקף.

מנהל פורום מחלות ריאה