אסתמה, בקע סרעפתי וריפלוקס קשה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/07/2020 | 11:37 | מאת: שני

שלום ד"ר, יש לי ריפולוס קשה שהודגם במונוטריה ובקע סרעפתי. הריפלוקס הוא לא חומצי כי שנים אני לוקחת נקסיום, אך יש תסמינים קשים של כאבים בחזה, גרעפסים ותחשוה שהכל עולה. האסתמה היתה אצלי שנים בינונית ובשנה וחצי האחרונות הפכה לקשה בעקבות אובך. האם ישנו סיכו שאם אעשה ניתוח לתיקון בקע סרעפתי וריפלוקס אז האסתמה תוכל להפוך מקשה לבינונית? או שזה לא אמור להביא לשיפור כזה רציני? ובכלל כיצד ריפלוקס קשה שהוא לא חומצי משפיע על אסתמה? תודה מראש

שלום, אני לא הייתי ממליץ על ניתוח בלי לראות את כל הנתונים. כל חזרה של תוכן ממערכת העיכול שזה רפלוקס גם אם הוא לא חומצי יכול לגרות את דרכי הנשימה.

מנהל פורום מחלות ריאה