בדיקת אלרגיה לעצים ברוש וזית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/07/2020 | 23:37 | מאת: מיכל

שלום, אני עם אסתמה קשה. לפני שנים עשו לי תבחיני עור ליצא שאני אלרגית לברוש וזית, ולאבק ברמה גבוהה. כעבור כ 10 שנים עשיתי שוב בדיקות אלרגיה רק שהפעם בדיקות דם כדי לא להחמיר את האסתמה. אבק אכן יצא גבוה וזה ידוע לי. זית יצא קטן מ 0.1 שהטווח שבו זה מתחיל להיות כן אלרגיה זה 0.36 לאלרגיה הכי נמוכה מספר 1... ברוש יצא 0.3 האם ניתן לסמוך על התוצאות האלו לגמרי כן לעבור למקום מגורים ליד העצים האלו? או שאולי הבדיקות האלו לא לגמרי אמינות? ואגב, אם אדם נאמר אפילו אלרגי מאוד לברוש ויש לו ברוש ליד החלון. לקיחת אנטיהיסטמין מבטלת את ההשפעה על האסתמה? או שזה לא עובד ככה בדיוק? יש לציין שלמרות שגם גם מאוד אלרגית לאבק, אני לא מתעטשת בכלל עם אוואמיס ללא אנטיהיסטמין, אך חשתבי להתחיל לקחת אריוס כדי שהאסתמה לא תחמיר עוד. תודה מראש

שלום, לדעתי אין שחור ולבן במקרים האלה, לפעמים יש הבדל בין רגישות בבדיקה ובין רגישות ואלרגיה בחיים. עדיף למנוע חשיפה כמה שאפשר ואם אין ברירה להשתמש בתרופות, כדאי להתייעץ על רופא אלרגיה לגבי טיפול בחיסונים.

מנהל פורום מחלות ריאה