האם רטיבות בדירה (ברמה קשה) גורמת לדלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/07/2020 | 14:36 | מאת: יעקב

צהריים טובים דוקטור בחורף האחרון היו לחברי נזילות קשות בבית מצנרת המים בדירת השכנים מלמעלה, אשתו שהייתה בהריון מתקדם חלתה בדלקת ריאות. לאחרונה אף בנה הקטן חלה בדלקת ריאות. חשוב לי לציין שמדובר ברטיבות קשה אשר בזמניה הקשים בחורף אף נאלץ חברי להניח דליים בבית ע"מ לאסוף את מי הגשמים. שאלתי היא - 1) האם יש קשר בין הרטיבות לדלקת הריאות ? 2) האם קיימת הסכנה בריאות במגורים בדירה אשר סובלת מכמות כזו של רטיבות ? 3) ואם כן, מהי הסכנה (ולאיזה מחלה זה יכול לדרדר) ? תודה מראש על ההתייחסות יעקב

שלום, יכול להיווצר עובד מסוגים שונים שמגרה את הריאות ויכול לגרום לתלונות דומות לאסתמה. במצב בו יש מחלת ריאות ישנה גם רגישות להתפתחות דלקת ריאות חיידקים או וירלית.

21/07/2020 | 09:14 | מאת: יעקב

האם הבנתי נכון את התשובה. "במצב בו ישנה מחלת ריאה..." וככול ולא הייתה מחלת רקע, לא זה מה שגורם לחולי. אני צודק ? בנוסף, "ישנה רגישות להתפתחות..." מה שאומר סיכוי קטן. אשמח להבהרה לשני הנקודות לעייל

מנהל פורום מחלות ריאה