מתי אפשר לעשות בדיקת ige

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/07/2020 | 23:00 | מאת: שירי

שלום, קיבלתי קורס פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים ואז כל שבוע לרדת 10 מ"ג. כמה זמן לאחר סיום הקורס ניתן לעשות בדיקת IGE כך שהתוצאה לא תושפע מהפרדניזון? ואם יכול להיות מצב שאדם עושה 6 חודשים טיפול בזולאייר לאסתמה, והוא רואה שאין שיפור מספיק או יש יותר מידי תופועת לוואי ומחליט להפסיק, ואז ה IGE דווקא יעלה לעומת מה שהיה לפני הטיפול? תודה מראש

שלום, לא צריך לחכות להפסקת הפרדניזון לפני בדיקת IGE. אין בעיה שה IGE יעלה לאחר הפסקת הטיפול אבל מומלץ לשקול טיפול בנוגדי IL5.

מנהל פורום מחלות ריאה