ריפלוקס וקורס פרדניזון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

08/07/2020 | 21:07 | מאת: יעל

שלום ד"ר, יש יש בכלליות ריפלוקס בינוני (הודגם במונמטריה) ובקע סרעפתי. הוא לא חומצי כי אני שנים לוקחת נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום. יש לי גם אסתמה שהפכה לקשה. אני לוקחת קורס פרדניזון שני כעבור 5 חודשים. הבעיה היא שהפעם הפרדניזון גורם לי לריפלוקס ממש ממש קשה, עדיין אין צרבות חומציות בגלל הנקסיום, אבל כל הזמן גרעפסים והכל עולה למעלה, מה שגורם לי כל כמה דקות לצורך לקחת שאיפה עמוקה וקשיי נשימה.זה ברור לי שזה בגלל הריפלקוס ההחמרה, כי זה בא עם התסמין הקשה של הריפלוקס שבדיוק מתרחש הרקע שאני חייבת לשאוף עמוק. אני ב 40 מ"ג כבר שבועיים, והבנתי שמזוכן להפסיק במכה. האם לפי דעתך הפרדניזןן אם אמשיך לקחת אותו עד הסוף(כל שבוע ירידה של 10 מ"ג) עלול לגרום לי נזק תמידי מבחינת הריפלוקס והשפעה עתידית על האסתמה? והאם זריקה של סטרואידים במקום הקורס היתה פותרת את תופעות הריפלוקס? תודה מראש

שלום מהבחינה של הרפלוקס לא אמור להיות הבדל בין זריקה לבין כדורים. אפשר להפסיק אחרי שבועיים בצורה מהירה בהתייעצות עם רופא המשפחה.

מנהל פורום מחלות ריאה