יעוץ על שיעול כרוני. תודה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/06/2020 | 21:11 | מאת: תמר

שלום דוקטור. אני כרגע באמצע בירור ובדיקות על שיעול כרוני מעל 3 שנים. הרופא משפחה ניסה לתת לי תרופות לצרבת ולנזלת אחורית שלא עזרו כלל. טיפול לאלרגיה עזר חלקית. וטיפול לאסתמה עזרה מאוד- ניסיתי משאפים כמו סרטייד 250, סימביקורט, ולאחרונה גם רלבר 184. ובגלל שלא הסתדרתי מאוד עם המשאפים הרופא משפחה נתן לי לנסות סינגולייר שגם כן השפיע. בזמן האחרון אני סובלת יותר משיעולים ולכן ניסיתי על דעת עצמי לקחת מינון כפול וההשפעה מעולה. רציתי לשאול: א. האם המינון הכפול אפילו שהוא לא מקובל יכול לגרום איזשהוא נזק לגוף? ב. בדיקות שעשיתי לפני שנה - תגר מטוכולין ומאמץ ויצאו תקינות. האם בגלל שעבר זמן והיה לביינתים קצת החמרה, כדי לבצע שוב? תודה רבה!

שלום, 1. זה לא אמור להזיק אבל יותר יעיל להעלות את מינון המשאף. 2. כדאי.

מנהל פורום מחלות ריאה