עשו המכוניות ואסתמה קשה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/06/2020 | 12:40 | מאת: רונית

שלום ד"ר, 12 שנים היתי עם אסתמה בינונית אך בשנה האחרונה האסתמה שלי מאוד החמירה. מאז תקופת הקורונה לא יצאתי מהבית(אני בקבוצת סיכון גם בגלל סוכרת), ובפעם האחורנה שיצאתי היה לי קשה עם עשן המכוניות בחוץ בנסיעה או כשאני מחכה למונית. האם לרוב חולי האסתמה הקשה עשן המכוניות עלול להיות בעייתי ולהוות טריגר להתקף? ואם כן, מה עושים האנשים? ממעטים ביציאה מהבית? תודה מראש

שלום, לרוב חולי האסתמה אין אסתמה קשה. במיוחד אם הם מקבלים טיפול מסודר במשאפים. אכן, גם המסכות וגם עשן המכוניות יכולים לגרום לקשיי נשימה אבל אין דרך להימנע מכך. עדיף להימנע מללכת ברגל באיזורים שבהם יש תנועה צפופה של מכוניות בשעות העומס. עדיין יש מספיק מקומות שאפשר לצאת ואי אפשר להישאר כל הזמן בבית.

מנהל פורום מחלות ריאה