מגורים בסביבת מעשנים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/06/2020 | 12:49 | מאת: גל

שלום, בדירה בה אני מתגורר יש מתחתיי מספר שכנים שמעשנים. אני גר בקומה נמוכה וריח הסיגריות מגיע לחלוני ואני נאלץ להריח את הריח. דיברתי עם חלק מהשכנים , חלקם גילו הבנה מסוימת ובאמת מעשנים רחוק יותר מהחלון אך עדיין אני מעת לעת מריח עננה של ריח סיגריות עקב הרוח שסוחפת את העשן. עם שכן נוסף, שמעשן בקומה מתחתיי טרם שוחחתי. אני מנסה כל פעם לסגור את החלונות לפני שהריח יגיע אליי אך זה כמובן מתיש. מנסה להבין מה הפתרון הטוב ביותר במצב הזה? התחלתי לחפש דירה למעבר אך זה ייקח זמן מה עד שאמצא ואעבור רשמית. האם בינתיים עד למעבר היית מציע להמשיך לסגור את החלונות מתי שמתאפשר או שפשוט לבקש מהשכן שיעבור לעשן במקום אחר ואז עדיין ייתכן שהריח יגיע אליי עם זרימת האוויר? מה האופציה הכי טובה? מאד חושש מהשפעה בריאותית שיש לזה עליי. תודה מראש גל

שלום, אין איסור בעישון של אדם בביתו ולכן לצערי אתה לא יכול לחייב את השכנים לא לעשן. כמובן שאפשר לבקש בעדינות ולקוות לטוב. אפשר לנסות להפעיל מאוורר. הנזק בחשיפה מסוג זה קטן.

08/06/2020 | 10:49 | מאת: גל

שלום, האם זה לא נחשב עישון פסיבי? ממה שקראתי עישון פסיבי מאד לא בריא. אשמח להבהרה תודה!

מנהל פורום מחלות ריאה