אסטמה סיכון לנגיף הקורונה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/05/2020 | 23:12 | מאת: יעל

שלום, אני בת 47 סובלת מאסטמה כרונית מטופלת קבוע במשאף סרייט טייד ובפרמזון כדורי סטרואידים בעת הצורך. במקום עבודתי יש אפשרות לעבוד מהבית זאת בתנאי להצגת אישור רפואי שהנני בסיכון. כאשר פניתי לרופא המטפל שלי וביקשתי המלצתו סירב הרופא לבקשתי וטען שאסטמה איננה נמנית בקבוצת סיכון. אני מאוד חוששת להגיע למקום עבודתי. שאלתי האם אסטמה אכן לא נמנית כמחלה ברמת סיכון לנגיף הקורונה? אודה להתיחסותך.

שלום, לא בכל מצב אסתמה נחשבת מחלה בקבוצת סיכון אבל במידה שאת זקוקה לטיפול בפרדניזון באופן קבוע את מחשבת בקבוצת סיכון לעניין הקורנה.

מנהל פורום מחלות ריאה