צילום חזה נוכחי וממצאים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/05/2020 | 03:21 | מאת: דפנה

דר שלום ותודה מראש, עשיתי צילום חזה כדי להשוות לשנה שעברה עם ממצאים ואין שינוי להלן מה שכתוב: צילום חזה LAT + PA * מעקב בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך : 2019/04/01 * שינויים אמפיזמטיים בשתי הריאות . אין עדות לתסנין . ציור אינטר-סטיציאלי מוגבר על פני שתי הראות . הצללות בפסגות דו "צ - ללא שינוי מהותי . ללא הרחבת המדיאסטינום או שערי הריאות . צל הלב אינו מוגדל . ממצאים: מעקב פולמונולוגי האם זה מראה על סרטן? או דלקת ריאות??? אני חודש עם קשיי נשימה ביום וכל לילה שמעירים אותי עם כאבים בבית החזה, בגב מאחורה, בצדי הגב, אני מעשנת כבדה עד היום כבר 50 שנה. בבקשה תענה לי האם אני בסוף חיי. תודה רבה.

שלום, מהצילום נראה שאת סובלת ממחלה כרונית של הריאות שקשורה בעישון ככל הנראה אמפיזמה. דווקא הצילום מתואר ללא שינוי מהבדיקה הקודמת כך שניתן לקוות שמצבך אינו מחמיר. להשלמת הערכה מומלץ לבצע בדיקת תפקודי ריאה מלאים , סיטי חזה והערכה במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה